Mješovita srednja škola "Mehmedalija Mak Dizdar" Breza

Isporučeni toplovodni kotlovi za potrebe grijanja osnovne i srednjih škola u Brezi

Radnici firme Toplota d.o.o. Zenica isporučili su u ponedjeljak, 23. maja 2022. godine, toplovodne kotlove i instalacije za potrebe grijanja prostorija Osnovne škole (OŠ) “Enver Čolaković”, Opće gimnazije “Muhsin Rizvić” i Mješovite srednje škole (MSŠ) “Mehmedalija Mak Dizdar”.

Sredstva za nabavku i ugradnju novog toplovodnog kotla sa pripadajućom opremom za OŠ „Enver Čolaković“, u iznosu 93.600 KM, osiguralo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Nabavka peći i opreme za sistem grijanja za potrebe srednjih škola u Brezi finansirana je sredstvima općine Breza i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK u iznosu od 95.823 KM.

Općina Breza je u budžetu obezbijedila sredstva u vrijednosti od 64.741,95 KM i za nabavku novog toplovodnog kotla koji je postavljen u objektu OŠ “Safvet-beg Bašagić”.

Za realizaciju projekata utopljavanja objekata osnovnih i srednjih škola u Brezi, nabavku ekološki prihvatljivih kotlova za grijanje, kao i implementaciju drugih projekata koji za cilj imaju kreiranje kvalitetnijih uvjeta obrazovanja školaraca, Vlada ZDK i Općina Breza do kraja 2022. godine izdvojit će oko 1.200.000 KM.

 

 

Izvor: Isporučeni toplovodni kotlovi za potrebe grijanja osnovne i srednjih škola u Brezi | BREZA.info