Mješovita srednja škola "Mehmedalija Mak Dizdar" Breza

Poziv za testiranje za stipendije IUS Sarajevo

Poštovani,

Internacionalni univerzitet u Sarajevu, kao društveno odgovorna firma, organizuje i ove godine Testiranje za stipendije, kako bi našim maturantima omogućili pristup kvalitetnom obrazovanju. Najniža stipendija koja se može osvojiti kroz test općeg znaja i matematike iznosi 40%, a najveća 100% od ukupnog iznosa školarine na godišnjem nivou.

Test nije obavezan, ali je preporučljiv za sve bosanskohercegovačke studente. Naime, činjenica da je IUS u 2018. godini putem testiranja dodijelio 1929 stipendija, te da prosječna stipendija iznosi 49% govori u prilog navedenom.

Na dan testiranja održava se i Dan otvorenih vrata, gdje se učenici mogu bolje upoznati sa fakultetima i smjerovima koje mogu upisati. IUS se sastoji  od od 5 fakulteta i 21 studijskog programa te posjeduje vlastiti, moderno opremljeni kampus. IUS primjenjuje četverogodišnji sistem obrazovanja, usklađen sa bolonjskim procesima. Fakulteti koji čine IUS su:

Fakultet prirodnih i tehničkih nauka (FENS),

Fakultet menadžmenta i javne uprave (FBA),

Fakultet umjetnosti i društvenih nauka (FASS),

Pravni fakultet (FLW),

Edukacijski fakultet (FEDU).

Testiranje za stipendije i Dan otvorenih vrata ove godine planirani su:

Datum: 29. mart, 2019.

Vrijeme: 14:00

Mjesto: IUS kampus, Sarajevo

Prijave na: stipendija.ius.edu.ba

 

Uvjeti za polaganje ispita su:

  1. Biti završni razred neke od četverogodišnjih srednjih škola;
  2. Biti državljanin Bosne i Hercegovine ili neke od zemalja regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Makedonija);
  3. Pojedovati identifikacijski dokument sa slikom na dan testiranja (lična karta, vozačka dozvola, pasoš)
  4. Kandidati mogu samo jednom polagati ispit;

Obzirom na našu dugogodišnju uspješnu saradnju, molimo Vas da na Vašim društvenim mrežama  podijelite i našu Facebook objavu sa linka https://www.facebook.com/IUSEnglish/photos/a.583096891719469/2416596391702834/?type=3&theater

Kao i web adresu za prijave.

 

Naši uposlenici će također naknadno organizovati i posjetu Vašoj školi, gdje bi IUS prezentirali na malo detaljniji način.

Zahvaljujemo se na Vašoj dosadašnjoj podršci i budućoj saradnji.

 

S poštovanjem

PR služba

Internacionalni univerzitet u Sarajevu