Mješovita srednja škola "Mehmedalija Mak Dizdar" Breza

Rezultati konkursa NAJPRAKSA

Dana 28.12.2017. obavljeni pobjednici Konkursa NAJPRAKSA na koji smo se prijavili sa tri projekta:

  1. ISLAMOVIĆ AJLA-STRUČNA ŠKOLA USLUČNIH DJELATNOSTI-FRIZERSKA ŠKOLA

2. HODŽIĆ HARUN-RUDARSKA ŠKOLA-FOTO I VIDEO PROJEKAT

https://www.hocu.ba/index.php/hocu.info/takmicenje-najpraksa-proglaseni-pobjednici/

Na takmičenje za Najbolju praksu u organizaciji Munja Inkubatora i info platforme Hocu.ba pristiglo je 75 radova (u kategoriji foto reportaža i kratki video) iz 47 srednjih škola i 31 grada. Takmičenje je podržano kroz program Prilika Plus uz podršku Ambasade Švicarske u BiH.

Stručni žiri radio je u sastavu: Lejla Zvizdić (urednica Jutarnjeg programa BHT1), Seid Fijuljanin (direktor Fondacije Hastor/Prevent), Mićo Stanojević (Republička agencija za mala i srednja preduzeća), Mersiha Alijagić (Švicarska agencija za razvoj) i Halko Basarić (Prilika Plus).

https://www.hocu.ba/index.php/hocu.info/26996/

Glavna nagrada za pobjednike je bila studijska posjeta Sarajevu, koja je trajala jučer, 18. i danas 19. januara. Učesnici su imali priliku da predstave svoje radove, da učestvuju u radionicama na temu unaprijeđenja školske prakse u njihovim školama, kao i da čuju zanimljive priče onih koji rade u sektorima usko vezanim za njihovu struku. Tako su se učesnicima predstavili: Amar Pljevljak – Goody.ba, Namik Ćatibušić – AntColony i Nadija Hadžijamaković – NGO Marathon Sarajevo.

Pobjednici u kategoriji FOTO RADOVA su:

  1. Harun Hodžić, MSŠ “M. Mak Dizdar”, Breza
  2. Medina Ramić, Ivana Ninić i Marko Lajšić, Poljoprivredno-prehrambena škola, Prijedor
  3. Emil Hodžić, Mješovita srednja škola, Teočak
  4. Ivana Mišković, Vedrana Živković, Srednja strukovna škola, Orašje
  5. Anastazija Gospavić, Srednja stručna škola, Janja
  6. Kerim Šahinović, Dženana Balčinović i Nejra Isaković, Mješovita srednja škola, Bužim

Svi radovi će tokom januara biti predstavljeni i kroz Hoću.ba platformu, a oni i u rubrici (Moja) školska praksa koja se emitira petkom u jutarnjem programu BHT1.

ČESTITAMO NAŠEM HARUNU HODŽIĆU,ČENIKU IV-6 RAZREDA RUDARSKE ŠKOLE PRAKTINE NASTAVE,ŠKOLI A TAKOĐE VELIKO HVALA PROFESORIMA VELIĆ ABAZU I BEGIĆ ADINU PRILIKOM REALIZACIJE OVOG PROJEKTA.