Mješovita srednja škola "Mehmedalija Mak Dizdar" Breza

Obraćanje direktorice povodom novonastale situacije

 

Dragi učenici…
Osjećam dužnost i potrebu da vam se obratim povodom novonastale situacije, koja je izuzetno teška, stresna i nepoželjna.
Naš život se promijenio preko noći, sve je stalo, sve se otkazuje i zatvara. Preko noći smo morali pronaći novi put, nova rješenja kako bismo nastavili sa radom. Uspostavili smo novi način rada i komunikacije kroz konsultativnu nastavu i nastavili raditi sa našim učenicima. Naš cilj je bio da se ne osjeti promjena i da se na što jednostavniji način prevaziđe novonastala situacija.
Profesori su ponovo ispunili svoju zadaću i ponovo pokazali da rade plemenit i odgovoran poziv, ali i jedno od najizazovnijih i najljepših zanimanja. Ovo nije bilo tako jednostavno, ali nije ni neizvodljivo. Potrebno je samo dosta ljubavi prema sopstvenom poslu, strpljenja, kreativnosti i mašte. Profesori su odgovorili svojim znanjem i umijećem i napravili odličnu interakciju sa učenicima. Održali su povjerenje javnosti u svoju profesiju i pokazali visoke etičke standarde ponašanja. Pokazali su se kao pravi profesionalci i ljudi koji vole svoj poziv, spremni uvijek i svuda da pomognu našim učenicima.
Ali sve ovo nismo mogli postići bez vas, naši dragi učenici i roditelji. Pokazali smo da smo jedan tim, da smo zajedno jači i da samo zajedno možemo prevazići sve nedaće i probleme.
Dragi naši učenici, ponovo ste pokazali da ste spremni suočiti se sa promjenama i problemima i ponovo ste ispunili očekivanja svojih roditelja i profesora. Mi smo ponosni na vas! Mi smo uvijek uz vas i bićemo vam najveća potpora i podrška u ovim teškim vremenima, zajedno sa vašim roditeljima.
Upućujem i jedno veliko hvala vašim roditeljima, jer bez njih ni mi, ni vi ne bi mogli prevazići ovu stresnu situaciju.
Iako ste spriječeni da se krećete i družite, pokazali ste da se odgovornim radom možete boriti sa nepoznatim. U ovoj situaciji ste se pokazali kao pravi pobjednici i zaslužili najbolju ocjenu za svoj rad. Samo nastavite tako. Poštujte odluke, ostanite kući!
Budimo jaki, razumni i pomozimo jedni drugima, funkcionišimo kao tim. Sve će ovo jednog dana biti samo prošlost, a mi ćemo iz ovoga izaći kao bolji i jači ljudi.

Nadam se, da ćemo se uskoro vidjeti u školi i našim učionicama, jer tamo je naše mjesto i tamo se nastavlja normalan život.
Lijep pozdrav!

Direktorica:
Mr. dipl. ing. el. Indira Likić